KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Strona Główna

FESTIWAL PODRÓŻNIKÓW PIĄTY OCEAN 21-23.11.2019

COVER PHOTO 1680x611

PROGRAM PIĄTY OCEAN 2019 WERSJA JPEG 759x1050

Grant od Fundacji Santander

santander zdjęcie 1135x1050

 

Drodzy Czytelnicy!

Miło nam jest poinformować, że otrzymaliśmy grant w wysokości 7 tysięcy złotych od Fundacji Santander. Nasz projekt stworzenia Letniej Czytelni przy Filii nr 5 na Mariankach znalazł się wśród finalistów programu „Tu mieszkam, tu zmieniam”, dzięki czemu na wiosnę pełną parą ruszą prace przy tworzeniu urokliwego zakątka nie tylko do czytania.

                                                                 Filia nr 5, ul. Wyszyńskiego 15

CZYTALIŚMY NOBLISTKĘ...

CZYTAMY NOBLISTKĘ kolaż 1575x1050

CZYTAMY SOBIE NOBLISTKĘ…

            W sobotę 18 października miłośnicy literatury przeczytali fragmenty książek noblistki. Zaproszenie do wspólnej lektury utworów Olgi Tokarczuk bibliotece przyjęli nasi czytelnicy. Czytali bibliotekarze, poloniści, a także Ci, dla których było to pierwsze spotkanie z twórczością noblistki.

Fragment „Podróż ludzi Księgi” przeczytała Magdalena Kaszubowska, jedno z „Opowiadań bizarnych” zaprezentowała Wiesława Richert. Fragment „Biegunów” przeczytała Kinga Willim. Nie mogło zabraknąć wyjątkowej książki „Księgi Jakubowe”, której fragmenty przeczytała Joanna Biniecka. Następnie część „Ostatnich historii” przeczytali: Anna Szumińska i Jerzy Dończyk,            a fragment książki „Dom dzienny, dom nocny” przeczytał Krzysztof Spych.

            Na zakończenie wspólnego czytania dyrektor MBP w Świeciu Beata Szymańska nie tylko podziękowała za wspólne czytanie, ale zaprosiła wszystkich do lektury książek Olgi Tokarczuk, które oczywiście znajdują się w zbiorach naszej Biblioteki.

oprac. Marcin Warmke

 

Strona 1 z 5