KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Strona Główna

Uwaga! Filia nr 1 w Przechowie będzie nieczynna w dniach 21.03 - 3.04.2019r.

Informacja o inwentaryzacji F1 1486x1050

Biblioteka w aplikacji Blisko!

blisko tło fb 1680x639

Zachęcamy do pobrania aplikacji mobilnej BLISKO. Dzięki niej będziecie na bieżąco z wszystkimi wydarzeniami zarówno w siedzibie głównej biblioteki jak i w filiach!

Aplikacja jest łatwa w obsłudze, bez reklam i spamu, dostarcza informacje tylko z zaznaczonych serwisów, a przede wszystkim jest bezpłatna i nie pobiera danych użytkowników!

Linki do pobrania: >tutaj< 

Instrukcja obsługi: >tutaj<

W aplikacji możecie również włączyć powiadomienia od Gminy Świecie, informacje kulturalne z Ośrodka Kultury Sportu i Rekreacji w Świeciu oraz repertuar Studyjnego Kina Cyfrowego WRZOS. Dostępne są również powiadomienia o wyłączeniach prądu lub awariach w dostawie wody.

Więcej informacji o aplikacji: https://www.sisms.pl/ 

 

Z okazji Międzynarodowego Tygodnia E-książki zapraszamy po odbiór kodów na platformę IBUK Libra!

Rozpoczął się Międzynarodowy Tydzień E-książki! ????????????
Z tej okazji zapraszamy do przejrzenia zawartości na platformie IBUK Libra, gdzie dostępne będą dodatkowe pozycje! ????????
Kody dostępu można odbierać w naszych placówkach. Zapraszamy! ????

książki na przedwiośnie plakat 742x1050

Strona 1 z 2