KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

NARODOWE CZYTANIE 2019 w Świeciu

  • Drukuj

NC 8Nowel 746x1050

Zapraszamy do udziału w NARODOWYM CZYTANIU

8 NOWEL POLSKICH

w sobotę 7 września od godz. 10:00

w Czytelni Letniej Miejskiej Biblioteki Publicznej w Świeciu

W tym roku odbędzie się już ósma odsłona tej ogólnopolskiej akcji. Tym razem Para Prezydencka zaproponowała do czytania Nowele polskie.

Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu zaprasza wszystkich, którzy chcieliby przyłączyć się do wspólnego czytania nowel do Czytelni Letniej w sobotę 7 września o godz. 10:00

Tradycyjnie w trakcie czytania każdy z uczestników będzie mógł otrzymać do własnego egzemplarza książki pamiątkowy stempel - okolicznościową pieczęć, nadesłaną przez Kancelarię Prezydenta.

Chętne osoby mogą zgłaszać się do 4 września

w Wypożyczalni dla Dorosłych i Wypożyczalni dla Dzieci

głównej siedziby MBP w Świeciu (Sienkiewicza 4)

oraz telefonicznie pod numerem 52 333 48 13, 52 333 48 14

Spotkajmy się wszyscy w sobotę 7 września 2019 roku, by razem odkryć piękno i aktualność Nowel polskich!

Para Prezydencka wybrała osiem polskich nowel, które będą lekturą tegorocznej, 8. edycji Narodowe Czytanie. Prezydent Andrzej Duda z Małżonką dokonali wyboru z ponad stu propozycji tytułów przesłanych do Kancelarii Prezydenta.

Osiem lektur na ósme Narodowe Czytanie:
1. Dobra pani – Eliza Orzeszkowa
2. Dym – Maria Konopnicka
3. Katarynka – Bolesław Prus
4. Mój ojciec wstępuje do strażaków (ze zbioru: Sanatorium pod Klepsydrą) – Bruno Schulz
5. Orka – Władysław Stanisław Reymont
6. Rozdzióbią nas kruki, wrony… – Stefan Żeromski
7. Sachem – Henryk Sienkiewicz
8. Sawa (z cyklu: Pamiątki Soplicy) – Henryk Rzewuski

https://www.youtube.com/watch?v=pk9bidUd8rs

Komentarzy (0)

Cancel or