KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

WYSTAWA FOTOGRAFICZNA - MALTA

kolaż 1575x1050

W poniedziałek 28 października odbyło się spotkanie z Sebastianem Glazińskim, radnym Rady Miejskiej w Świeciu i nauczycielem, który to opowiedział o kraju najbardziej wysuniętym na południe Europy, jakim jest Malta. Spotkanie to, było podsumowaniem projektu finansowanego z funduszy europejskich „Między przedmiotowa współpracaw nauczaniu języków obcych – wyzwaniem dla nowoczesnej szkoły”. Uczestnicy nie tylko mieli okazję wysłuchać ciekawej opowieści o Malcie, ale również obejrzeć ciekawą wystawę fotografii przedstawiającą te wyspiarskie państwo.

 

W ramach projektu w trzech wyjazdach na Maltę uczestniczyło ośmiu nauczycieli Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Świeciu, w tym Sebastian Glaziński. Dzięki bogatej prezentacji zdjęć i ciekawej opowieści, mieliśmy okazję bliżej poznać archipelag Wysp Maltańskich. Sebastian Glaziński przybliżył historię i bogatą kulturę Malty, która ze względu na swoje położenie pomiędzy Europą a Afryką, stanowi swoisty tygiel kulturowy. Jak wspomniał w architekturze czy języku widoczne są wpływy brytyjskie, francuskie, tureckie i północnoafrykańskie.  Oczywiście w jego opowieści nie mogło zabraknąć licznych atrakcji turystycznych Malty, Gozo i Comino, takich jak plażowy raj z cieśniną Błękitna Laguna oraz z Kryształową Laguną, wioskę Mellieha ze słynną Popeye Village czy imponującą stolice Malty - Vallettę.

Uczestnicy mieli okazję również zobaczyć kilka najnowszych zdjęć zapowiadających cykl fotografii „Świecie z lotu ptaka”.

Ostatnim punktem spotkania była wystawa fotografii oraz słodki poczęstunek. Spotkanie zakończyły ciekawe rozmowy, a także wspólne pamiątkowe zdjęcia. Podczas prelekcji Sebastian Glaziński podkreślił, że tego typu wyjazdy są bardzo kształcącei otwierające na inne kultury, a poznawanie innych kultur przyczynia się do tego, że stajemy się bardziej tolerancyjni.

Wystawę zdjęć Sebastiana Glazińskiego będzie można oglądać w Bibliotece do połowy listopada, do czego bardzo gorąco zachęcamy!

oprac. Marcin Warmke

Komentarzy (0)

Cancel or