KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

O psim życiu z przedszkolakami

DSC00936 1400x1050

DSC00938 1400x1050

 

Bibliotekarka z filii nr 3 w Grucznie odwiedziła dzieci sześcioletnie w Przedszkolu nr 11, w oddziale mieszczącym się przy szkole podstawowej. Spotkanie dotyczyło Światowego Dnia Psa, który będziemy obchodzić 1 lipca.

Otóż data tego święta nie jest przypadkowa, to początek wakacji, czas, kiedy wiele ludzi pozbywa się swych czworonogów, bo są im niewygodne. Święto psa ma zwrócić uwagę ludzi na psi los i uwrażliwić na wyrządzane im krzywdy.

Przedszkolaki poznały niektóre rasy psów, dowiedziały się jaki wiele dobrego ludziom daje posiadanie psa. Mówiły co należy robić względem tych czworonogów, a czego nie można wobec nich czynić. Była zabawa z papierowymi kosteczkami w prawdę i fałsz, czytanie bajki o Reksiu, opowiadanie o swych psach. Bibliotekarka przedstawiła kodeks zachowań w sytuacji spotkania się z zagrożeniem ze strony psa, zademonstrowała pozycję „żółwia”. Na koniec dzieci pokolorowały i posklejały pieski z papieru. Oczywiście bibliotekarka zaprezentowała szereg książek dotyczących ras czy pielęgnacji psiaków oraz tych z bajkami.

 

Opracowała: Lidia Heinrich-Weiner

Komentarzy (0)

Cancel or