KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Muzycznie w Grucznie

resized 1575x1050

Muzycznie w filii nr 3

 

W miniony piątek podczas Bluesa na Świecie w gruczeńskiej filii odbyło się muzyczne spotkanie dla dzieci. Wprowadzenie było swobodną rozmową o tym , czym dla dzieci jest muzyka, jakie są gatunki, które są ich ulubionymi. Bibliotekarka przedstawiła z książki „Muzyka dla małolatów” pierwsze instrumenty muzyczne wykonane z kopyt renifera, kości niedźwiedzia, muszli, skorupy żółwia czy drewna. Przygotowała prezentację instrumentów muzycznych, by uczestnicy spotkania mogli się sprawdzić czy znają ich nazwy, np. puzon, waltornia, kontrabas, obój, … Był też czas na muzyczne zabawy w dyrygenta, ksylofon z butelek czy rozpoznawanie wystukiwanych rytmów. Na koniec bibliotekarka pokazała zrobione przez nią instrumenty muzyczne z recyklingu i każdy wykonał jeden własny.

Słowa Konfucjusza sprzed 2500 lat nie tracą na aktualności: „Muzyka daje ten rodzaj przyjemności, bez którego ludzka natura nie może się obyć”.

Opracowała: Lidia Heinrich-Weine

Komentarzy (0)

Cancel or