KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

„Siódmy syn” w kinie, a „Kroniki Wardstone” w bibliotece!

Pierwsze dwie części serii "Kronik Wardstone" autorstwa Josepha Delaneya, na podstawie której nakręcono film "Siódmy syn" już w Oddziale dla Dzieci.

Zapraszamy!

Kroniki Wardstone Zemsta czarownicy

T. 1 Zemsta czarownicy

Thomas Ward, siódmy syn siódmego syna, zostaje oddany do terminu u miejscowego stracharza. Praca jest ciężka, mistrz surowy, a wielu wcześniejszych uczniów nie podołało trudom nauki. Thomas musi się nauczyć przepędzać duchy, poskramiać czarownice i więzić boginy. Kiedy jednak niechcący uwalnia Mateczkę Malkin, najgorszą wiedźmę w Hrabstwie, zaczyna się koszmar…

Kroniki Wardstone Klątwa z przeszłości

T. 2 Klątwa z przeszłości

Stracharz i jego uczeń, Thomas Ward, wyruszyli do Priestown, by załatwić pewną niedokończoną sprawę. Głęboko w katakumbach pod katedrą czai się istota, której stracharz nie zdołał pokonać, stwór tak zły, że jego moc może skazić całe Hrabstwo. Nazywają go Morem . Thomas i jego mistrz szykują się do najważniejszej bitwy w ich życiu...

197 nowych książek w Oddziale dla dzieci MBP

MBP odz Odc2 1

W październiku księgozbiór Oddziału dla Dzieci wzbogacił się o 197 nowych książek. Wśród zakupionych książeczek sporą część stanowi literatura dla najmłodszych czytelników i są to nie tylko bajeczki i opowiadania, ale również tytuły tłumaczące naszym milusińskim zawiłości otaczającego świata. W tym miejscu chciałabym polecić serię: Ciekawe dlaczego… w skład której wchodzą 32 tytuły poruszające różnorodną tematykę, oto wybrane pozycje:

Ciekawe dlaczego burczy mi w brzuchu…

Ciekawe dlaczego dodo nie żyje…

Ciekawe dlaczego gąsienice tak dużo jedzą…

Ciekawe dlaczego mydło się pieni…

Książki trudną tematykę omawiają w przystępny dla dzieci sposób, rozbudzając ciekawość i wyobraźnię młodych czytelników oraz rozwijając ich umiejętność czytania.

Czytaj więcej: 197 nowych książek w Oddziale dla dzieci MBP

MAŁY BRAT PATRZY!

 

„Zawyły syreny. Słyszałem już takie syreny – włączali je we wtorkowe południa, żeby sprawdzić system obrony cywilnej. Ale takie nieplanowane alarmy znałem jedynie ze starych filmów wojennych i gier wideo, w których ktoś bombarduje z góry kogoś innego. Syreny przeciwlotnicze. Łuuuuuuuu… – ten dźwięk sprawiał, że wszystko zdawało się mniej rzeczywiste.”

Jeśli zaciekawił Cię fragment książki pt. „Mały Brat” Cory’ego  Doctorowa, zdejmij ją z półki oddziału dla dzieci i przeczytaj o przygodach Marcusa.

http://www.otwarte.eu/index.php/books/show/123

Czytaj więcej: MAŁY BRAT PATRZY!

Więcej artykułów…

  1. Wpadnij po książki !!!

Strona 1 z 2

 

 

 

Użytkowników:
378
Artykułów:
2464
Odsłon artykułów:
2274527