KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Czy znasz język polski?

konkurs

REGULAMIN

PROGRAM

„Płynie Wisła, płynie...”

DSC06856k

Motyw Wisły był obecny podczas VIII Powiatowego Konkurs Recytatorskiego „Poeci  z Kociewia” w dniu 19 października 2017 roku w Katolickiej Szkole Podstawowej w Świeciu. Udział wzięło 21 uczniów z: Brzezin, Czapel, Lniana, Świecia. Konkurs jest wpisany w obchody Roku Rzeki Wisły 2017, dlatego Pani Magdalena Kaczmarek- Zielony Edukator z Zespołu Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego wygłosiła prelekcję „A to Wisła właśnie”. Uczestnicy obejrzeli wystawę edukacyjną o Królowej Polskich Rzek wypożyczoną przez Izbę Regionalna w Świeciu. W oczekiwaniu na werdykt wysłuchano również krakowiaka „Płynie Wisła, płynie...”  oraz kociewskiej piosenki „Stoji baba” w wykonaniu zespołu„Katol Band”. Organizator zapewnił recytatorom i ich opiekunom poczęstunek, w postaci drożdżówki z Doliny Dolnej Wisły- czyli Gruczna.

Współorganizatorami imprezy byli: Powiat Świecki,  Gmina Świecie, Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu, Zrzeszenie Kaszubsko - Pomorskie oddziały w  Bydgoszczy i Pelplinie.

Dwunastu laureatów będzie reprezentować nasz powiat  podczas finału X Festiwalu Twórczości Kociewskiej im. Romana Landowskiego, który odbędzie się 22 listopada 2017 roku w Tczewie.

Lista Laureatów:

w kategorii szkoły podstawowe, klasy I -III:

I miejsce otrzymał Karol Knapik z Katolickiej Szkoły Podstawowej w Świeciu

II miejsce otrzymała Karolina Kończyńska ze Szkoły Podstawowej w Czaplach

III miejsce otrzymała Patrycja Wika ze Szkoły Podstawowej nr 5 w Świeciu oraz wyróżnienie w kategorii wiersz o Wiśle

w kategorii szkoły podstawowe, klasy IV -VI:

I miejsce otrzymała Martyna Durawa ze Szkoły Podstawowej nr 7 w Świeciu

III miejsce ex aequo otrzymali: Mikołaj Kończyński ze Szkoły Podstawowej w Czaplach Oliwia Dudkowska z Katolickiej Szkoły Podstawowej w Świeciu

w kategorii  gimnazja i klasa VII:

I miejsce otrzymała Oliwia Raniszewska ze Szkoły Podstawowej nr 7 w Świeciu

II miejsce otrzymał Hubert Graczyk z  Katolickiego Gimnazjum w Świeciu

III miejsce otrzymał Kacper Ratkowski z  Katolickiego Gimnazjum w Świeciu oraz wyróżnienie w kategorii wiersz o Wiśle

w kategorii szkoły ponadgimnazjalne:

II miejsce ex aequo otrzymali: Paulina Wamka z I Liceum Ogólnokształcącego w Świeciu Mateusz Lipecki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu

III miejsce otrzymała Emilia Walendziak z II Liceum Ogólnokształcącego w Świeciu

Joanna Biniecka- polonistka

PROTOKÓŁ z posiedzenia Jury XXXII Ogólnopolskiego Konkursu Poetyckiego im. Jana Jakubika

 

PROTOKÓŁ

z  posiedzenia Jury XXXII Ogólnopolskiego Konkursu Poetyckiego im. Jana Jakubika                              o nagrodę Burmistrza Świecia zorganizowanego przez Towarzystwo Miłośników

Ziemi Świeckiej przy współudziale Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji

oraz Miejskiej Biblioteki Publicznej w Świeciu.

           

Komisja w składzie:

Melitta Krzywańska – przewodnicząca

Hanna Brzoskowska – sekretarz

Nina Romańska – członek

Karolina Szmuc - członek

Jerzy Wera – członek

Marcin Warmke – członek

po zapoznaniu się z wierszami 54 autorów nadesłanymi na XXXII Ogólnopolski Konkurs Poetycki im. Jana Jakubika jury nie przyznało pierwszej nagrody, natomiast przyznano dwie równorzędne II nagrody w wysokości 450 zł: autorowi wierszy opatrzonych godłem: „GŁAZ” i godłem „SIMIM BILIL”. Nagrodę za III miejsce w wysokości 300 zł autorowi wierszy opatrzonych godłem „DŻAMANIA”.

Wyróżnienie specjalne, ufundowane przez  Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu, otrzymuje autor wierszy opatrzonych godłem „RÓŻA”.

Po komisyjnym otwarciu kopert stwierdzono, że zdobywcami dwóch równorzędnych nagród są: Pani Lucyna Winowiecka z miejscowości Siemkowo i Pani Marzenna Lewandowska z miejscowości Kowal. Nagroda za III miejsce trafi do rąk Pani Anity Steciuk ze Ścinawy. Natomiast wyróżnienie otrzymuje Pani Małgorzata Staniszewska z Płocka.

           Zgodnie z regulaminem Konkursu ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbędzie się 10 czerwca 2017 roku na Zamku w Świeciu  podczas „Biesiady Literackiej”.

Strona 1 z 8