KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Zapraszamy na spotkanie z Karoliną Sałdecką-Kielak i Emilią Walczak 10 listopada o godz. 18:00

Psycho fot

Karolina Sałdecka-Kielak*(ur.11.08 1983) – polonistka i romanistka, doktor nauk humanistycznych. Publikowała m.in. w „Twórczości”, „Kwartalniku Literackim TEKA”, na stronach internetowych „Dekady Literackiej”, „Arteriach”, „Blizie”. Laureatka kilku ogólnopolskich konkursów poetyckich, w tym Konkursu im. Rainera Marii Rilkego. Autorka zbiorów wierszy Na własne oczy (2011), Psi blues (2016), książki „Żyjemy wciąż jeszcze na rusztowaniach”. Wizerunek kobiety w polskich powieściach doby realizmu socjalistycznego (2013) oraz powieści Psycho Killer (2016). Członkini zespołu redakcyjnego kwartalnika „Fabularie”.  Stypendystka Miasta Bydgoszczy w dziedzinie kultury (2016) oraz stypendystka Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego w dziedzinie kultury (2016). Mieszka w Bydgoszczy.

Emilia Walczak

Emilia Walczak (ur. w 1984 roku w Łodzi) – absolwentka kulturoznawstwa na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, przez wiele lat zawodowo związana z „Gazetą Wyborczą”, aktualnie pracuje w Miejskim Centrum Kultury w Bydgoszczy jako redaktorka i korektorka „Bydgoskiego Informatora Kulturalnego” (w nim też publikuje swoje felietony – w autorskim cyklu pn. Literacki flâneur oraz filmowym – Na dwoje: kino). Członkini zespołu redakcyjnego wydawanego w Bydgoszczy kwartalnika o nowej kulturze „Fabularie”. Laureatka 1. edycji Konkursu Literackiego im. Henryka Berezy „Czytane w maszynopisie”; w 2015 roku była jurorką 3. edycji tego konkursu (wraz z Krystyną Sakowicz vel Martą Zelwan i Arturem Danielem Liskowackim). W 2017 roku jurorka IV Konkursu na Stypendium Gildia.pl. Autorka książek: Fake, czyli konfabulacje zachodzą na zakrętach (Fundacja Literatury im. Henryka Berezy, 2013), Hey, Jude! (Wydawnictwo Forma, 2015), Po drodze z Tadeuszem Nowakowskim. Spacerownik (Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy, 2017) i Dziewczęta z Manczesteru (Wydawnictwo W.A.B., w przygotowaniu), oraz współautorka zbiorów: Antologia współczesnych polskich opowiadań (edycje 2014 i 2017), Skrzyżowanie świata. Opisanie pięciu ulic dla Georges’a Pereca (2014) i mikroMAKRO. Antologia krótkich form prozatorskich (2016). Publikowała m.in. w „Znaku”, „Ha!arcie”, „Odrze”, „Poboczach”, „Miasteczku Poznań”, „eleWatorze”, „Kwartalniku Filmowym”, „Panoptikum”, „Zeszytach Komiksowych”, „Gazecie Wyborczej”, „Krytyce Politycznej”, polskiej edycji „Le Monde diplomatique” . Mieszka w Bydgoszczy.

 

Komentarzy (0)

Cancel or