KLAUZULA INFORMACYJNA
w zakresie ochrony danych osobowych przetwarzanych
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Świeciu 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu ul. Sienkiewicza 4, tel. 52 333 48 10, faks 52 333 48 15, e-mail kontakt@bibliotekaswiecie.pl
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475, e-mail: daneosobowe24h@wp.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonania przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Świeciu ustawowych zadań publicznych oraz realizacji umów.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    - uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej;
    - wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  6. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie odbywało się na podstawie wyrażonej zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność przetwarzania.
  7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa. 

 

A- A A+


SZUKAJ W BIBLIOTECE
książki, multimedia-wszystko w jednym miejscu!



Zmiana języka:

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 52 333 48 10

Teatr Duet w Bibliotece

TEART 1680x945

Kolejny już raz mieliśmy przyjemność gościć duet aktorski z Krakowa. 8 listopada w godzinach dopołudniowych dla przedszkolaków wystawione zostało przedstawienie „Małpka Miki Fiki”. To historia opowiadająca o przyjaźni między małpką Miki-Fiki a człowiekiem Umbą, którzy wspólnymi siłami byli w stanie dokonać tego co byłoby niemożliwe w pojedynkę - uratowali słonia oraz lwa  i wybrali się w rejs. Podczas swoich przygód dowiedzieli się także, że warto pomagać innym.  Natomiast popołudniu zaprosiliśmy naszych czytelników na historię z „Zaczarowanym ołówkiem”. Kapryśna i samolubna księżniczka zmienia się w dobrą i uczynną za sprawą magicznego ołówka. Scenografia i wesołe kostiumy bardzo spodobały się dzieciom. Część widowni także została zaangażowana w przedstawienie wcielając się w role aktorów. Wypowiadaliśmy magiczne zaklęcia, czarowaliśmy przy pomocy magicznego ołówka, a niektórzy z nas brali nawet udział w konkursie talentów. Teatr Duet to interaktywne przedstawienia, które poprzez zabawę uczą wartości, dobrych relacji z ludźmi i szacunku wobec zwierząt. Poniżej fotorelacja z przedstawienia "Zaczarowany ołówek" w wykonaniu Teatru Duet. 

Oprac. Katarzyna Krzemińska

Komentarzy (0)

Cancel or